×
Accepteren
ERKEND KOERIER, bewust op weg

Wat is ERKEND KOERIER

Wat is ERKEND KOERIER eigenlijk?

ERKEND KOERIER is een geregistreerd en gedeponeerd merk door SDX Consultancy BV en een platform voor koeriers. Alle leden van ERKEND KOERIER werken samen onder dezelfde naam om kwaliteit, conform wet- en regelgeving (WVGS, VLG en ADR), naar opdrachtgevers te kunnen waarborgen.
 
Ruim 20 jaar geleden was de vakopleiding ERKEND KOERIER een keurmerk van TLN voor certificering en een teken van kwaliteit voor de landelijke koeriersbranche. Sinds eind 2012 is er een nieuwe opleiding en erkenning van kwaliteit onder de naam ERKEND KOERIER gerealiseerd voor koeriers, planners en logistiek medewerkers. Medio 2015 is de naam en het logo beschermd onder de naam Merkzeker van Novagraaf. Alle leden en deelnemers mogen gratis gebruik maken van de naam ERKEND KOERIER in eigen huisstijl, zoals op website, kleding en voertuigen.
 
Door middel van duidelijke informatievoorziening helpen wij u uw kennis, service en dienstverlening op een hoger peil te brengen, zodat u zich beter kunt onderscheiden van de concurrentie in uw bedrijfstak. ERKEND KOERIER leden werken samen om kwaliteit naar opdrachtgevers, volgens wet- en regelgeving, zelfs landelijk te kunnen waarborgen. U kunt de ERKEND KOERIER leden per provincie zien op de ERKEND KOERIERS pagina.
 
U wordt tijdens de ADR training op de hoogte gebracht van zaken waar u tijdens het transport mee te maken kunt krijgen. Denk aan de volgende onderwerpen:
 
  • gevaarlijke stoffen vervoer
  • voedingsmiddelen vervoer
  • geneesmiddelen vervoer GDP
  • cold chain HACCP
  • eurovergunning NIWO
  • belading/stuwage
  • segregatie
  • ZZP informatie
  • representatie

Elke zelfstandig koerier, chauffeur, planner, bijrijder of logistiek medewerker komt regelmatig in contact met gevaarlijke stoffen, vaak zonder dat men zich dit realiseert! Tegenwoordig vallen steeds meer stoffen onder de wet- en regelgeving. Mede hierdoor stellen opdrachtgevers ook steeds vaker extra voorwaarden aan koeriersbedrijven. Om aan deze voorwaarden te kunnen voldoen is een opleiding gevaarlijke stoffen - zoals de branchegerichte ADR bewustwording, awareness of bewustmaking - vereist en gaat u na afronding van de opleiding veilig en gecertificeerd aan het werk met gevaarlijke stoffen.