×
Accepteren
ERKEND KOERIER, bewust op weg

Waarom een opleiding?

Waarom een opleiding gevaarlijke stoffen volgen?

Uit controles van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat er steeds meer gevaarlijke stoffen worden vervoerd over de weg. Mogelijk vervoert u ook wel eens zendingen die gevaarlijke stoffen bevatten. Steeds vaker vragen opdrachtgevers om een professioneel en gespecialiseerd bedrijf met geldige, relevante certificaten en een gedegen kennis van zaken voor het uitvoeren van transport. 

Onder de Wet vervoer gevaarlijke stoffen vallen stoffen en producten als; spuitbussen, bloed, asbest, benzine, verf, lithium batterijen, vaatwasmiddel, droogijs, gasflessen, vuurwerk of biologische stoffen. Volgens de Wet vervoer gevaarlijke stoffen (WVGS) en het ADR dienen medewerkers te zijn opgeleid! Ook als het gaat om gevaarlijke stoffen vervoer in gelimiteerde hoeveelheden of vrijgestelde hoeveelheden en/of als het de 1000 punten regeling betreft

Wanneer u gevaarlijke stoffen vervoert zonder de juiste opleiding en uitrusting, loopt u een aanzienlijk risico op boetes die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) uitschrijft. Bovendien bent u onverzekerd onderweg en persoonlijk aansprakelijk bij een ongeval!

Bekijk de Richtlijn voor strafvordering Wet vervoer gevaarlijke stoffen ten aanzien van vervoer over de weg voor meer informatie over de boetes die gelden bij overtredingen.

PREZPUNT en SDX Consultancy B.V. bieden u de mogelijkheid om het vereiste ADR certificaat online via e-learning te behalen in uw eigen tijd, dus wanneer het u het beste uitkomt. Als u het ADR certificaat heeft behaald kunt u direct aan de slag en gaat u bewust op weg. Bovendien kunt u de benodigde uitrustingsmiddelen via ons bestellen, of bepaalde informatie downloaden zoals een ADR gevarenkaart, dat nodig is om gevaarlijke stoffen vervoer volgens de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en het ADR uit te kunnen voeren. Het is ook mogelijk om de training ERKEND KOERIER op uw eigen locatie te laten plaatsvinden, in dat geval kunt u via de contactgegevens van ERKEND KOERIER hierover een bericht sturen.